2011. április 27., szerda

Aggresszívvá tesz a környezetem...

...hátigen, sajnos ez a helyzet. Rossz helyen lakom, már erre is gondoltam. Eddig nem fordult elő, mostanában viszont sajnos egyre többször, amikor már majdnem az öklöm emelem, miközben az illető kedves nőnemű rokonát szidom. Igen, elnézést, a kedves mama nem sokat tehet, ha a lánya/fia egy bunkó. És sajnos mit veszek észre, hogy 10-ből 7-8 nő, aki a zebránál nem fékez és áll meg, ha szakadó esőben gyerekkel át akarok kelni, hanem szép kényelmes tempóban elhúz, és közben még jól végig is mér, van még nyom rá egy kis gázt, hogy még véletlenül se tudjak előtte átkelni. Vagy gondolok itt a kedves autósokra, akik majd elsodornak, ha biciklizem. 
Szomorú, de annyi a közömbös és bunkó ember, hogy az a kevés, aki oda is figyelt a többiekre, kezd besokallni, és beállni a többi közömbös bunkó közé, gondolván, minek törjem magam, ha nemhogy nem viszonozzák, de még többször is rúgnak beléjük. Például sokszor utazom tömegközlekedési eszközön, mégse értem a logikát, minek kell tolakodni egy totál üres busz előtt, amikor a buszra vannak kb. 30-an, és több mint 40 üres hely van. De én ott állok már 30 perce, várom a buszomat, erre odajön, nincs is ott 1 perce, máris tolakszik, hogy ő elfáradt, és sietne. Hát igen, én is sietek, de a busz addig nem fog elindulni, amíg van felszálló, szóval hiába rohan fel elsőnek, amíg mindenki fel nem száll, nincs indulás, akármennyire is siet. Vagy a másik tömegközlekedéses kedvencem, amikor annyira rohan, hogy már percekkel előbb lefoglalja az ajtó melletti kapaszkodót, és utána a nagy sietség után levánszorog, a többiek meg, akik sietnek a csatlakozásra lekésik, mert megreked a forgalom. Az akadályozó közeg meg leszáll, és persze legtöbbször összetalálkozik az ajtóban egy ismerőssel, naná, hogy beszélgetni kezd, és próbálj tőle leszállni. És még csodálkozunk, hogy mindenki frusztrál, ideges és anyázza a másikat dühében. Nem magnéziumhiányosak vagyunk, anno nagyanyáink meg nagyapáink se szedtek ilyen vackokat. Nekem is elpattan a húr, amikor ennyire nem figyelünk oda, hogy mondjuk egy terhes nőnek átadjuk a helyet, mi meg szétterpeszkedve elterülünk az ülésen, amíg ő ott dülöngél kapaszkodva. És sajnos sokszor hoznak ki a sodromból az idős tolakodós nénik, akik még nyugdíjasan is mindenhova rohannak, akik reggel fél8kor mennek ki a szupermarketbe, nehogy a konkurencia elvigye előlük az akciós termékeket, és bosszúsan megjegyzik, mennyi gyerek van a buszon, és mekkora táskájuk van, alig lehet elférni tőlük. Hát igen, az az egy embernyi kerekekkel felszerelt csodataliga igazán nem foglal sok helyet, sőt, az sem zavar, ha én veszek jegyet, de nem tudok leülni, mert a táskája elfoglalja mellette a helyet, és arra a kérésre, hogy letenné-e, azt válaszolja, nem, mert piszkos lesz, vagy valamit dünnyög magában, ha le is veszi. De ez nem csak az időseknél probléma, láttam már fiatalt is, aki végigfeküdt két széken, majd át kellett másznom a lábán, mert behúzni is böszme volt, és persze azt mondta, van még hátul elég hely...no komment.
És akkor csodálkozom, ha sajnos egyre többször kicsúszik a számon valami csúnya dolog, mert már én is besokalltam, és elegem van abból, hogy folyton félrelöknek, elém tolakodnak, átlépnek rajtam, mintha ott se lennék, vagy nekem minden annyira mindegy lenne.
Úgyhogy akinek nem inge, ne vegye magára, de a többi bunkó sutyerák, aki nem képes civilizált ember módjára élni, aki annyira egoista, hogy azt hiszi, körülötte kering az egész univerzum, és nélküle nem világ a világ. El kéne néha gondolkodni, hogy nekik nem esne-e szarul, ha egy erősebb ugyanúgy lefröcskölné őket a zebránál várva, amúgy is nyakig ázva az esőben, miközben a másik gyorsan elhajt előtte, vagy amikor őt is fellökik a buszon, mert van, aki még nála is jobban siet. Szarul esne, nem igaz? Akkor meg miért nem tudtok egy kicsit körültekintőbbek lenni? Igenis legyünk egoisták, de annyira, hogy ezzel ár sértjük a másikat olyan esetekben, amikor igenis a sértettnek van igaza. Mert ha így folytatjátok, még ha 100-ig is számolok el se fogok lenyugodni, és egy szavatok se lehet, ha elküldelek titeket melegebb éghajlatra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése